Olen Heidi-Maija Salonen, kahden lapsen äiti, koulutukseltani Sosionomi (AMK), Omaishoidon kokemusasiantuntija (OKA®), Tunnetaideterapian (TTT®) opiskelija ja vaatetusalan artesaani.

Kutsumukseni on olla luomassa väyliä ja hetkiä, joilla ammentaa voimavaroja luovasta toiminnasta, ajattelusta ja menetelmistä raskaimmankin arjen keskelle. Luovuus ja tunnetaidot kulkevat käsikädessä, tunteiden aito kohtaaminen vapauttaa energiaa luovuuteen. Oma elämänpolkuni on kuljettanut minut jo varhain elämän rajallisuuden, suurten kysymysten, surun ja tuskan äärelle. Niiden myötä on kuitenkin syntynyt myös vahvuuteni, inhimillisyyteni, merkityksellisyys, elämän ja kanssaihmisten arvostus.

”Sen mitä teen, teen täydestä sydämestäni. Nautin työstäni ihmisten parissa, jotka ovat pysähtyneet pohtimaan elämänkokemusten synnyttämiä jälkiä ja viisautta.”

Kiinnostukseni ja kosketuspintani omaishoitajuuteen ovat saaneet alkunsa jo nuorena, perheessäni syntyneen omaishoitotilanteen kautta. Sosionomin opintojen ja työharjoittelujen myötä suuntauduin työtehtäviin ikäihmisten ja omaishoitajien parissa. Olen toiminut vapaaehtoisena Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ry:ssä vuodesta 2013 lähtien ja suorittanut heidän järjestämän 8 kuukautta kestävän rekisteröidyn Omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutuksen.

Tunnetaideterapian menetelmistä ja luovista toiminnoista olen löytänyt suuria oivalluksia ja apukeinoja haastavista elämäntilanteista selviytymiseen eri vaiheissa elämää. Ne ovat synnyttäneet kutsumuksen kehittää jotain konkreettista, jolla auttaa muita vastaavien tilanteiden ja tunteiden parissa kamppailevia.

Olen herkkä, empaattinen, luova pohdiskelijaluonne, jolla on rohkea, määrätietoinen, aikaansaava ja tavoitteellinen asenne elämään. Ajattelen ihmisistä aina lähtökohtaisesti hyvää, inspiroidun ihmisten tarinoista ja erilaisista näkökulmista elämään. Ajattelen, että olemme kaikki täällä toisiamme varten, rinnallakulkijoina toistemme ainutlaatuisilla taipaleilla. Aidot kohtaamiset ja vuorovaikutukselliset tilanteet ovat elämän suola, niin yksityiselämässä kuin yrittäjyydessäkin.

 


”Pysähdyn jatkuvasti tarkastelemaan ja ihmettelemään arjen värisävyjen vivahteita. Ne muistuttavat minua siitä, että elämä on tässä ja nyt, vaikka iloiset värit eivät aina loistaisi kirkkaimmillaan. Tummuuttakin sietää aikansa, kun sävyerot luovat tilaa hengittää. Sävyjen muodostama kokonaisuus on aina ainutlaatuinen ja ihmeellinen. ”